Välj rätt arbetsbelysning när du arbetar vid datorn

Arbetar du som bloggare, eller influencer som det idag kallas? Då sitter du förmodligen ofta framför din dator för att utföra ditt arbete. Har du någon gång tänkt på hur mycket tid framför datorn påverkar dina ögon och vad du kan göra för att få en bättre arbetsmiljö? Om du inte har det kan du läsa mer om det här.

Sådan ska arbetsbelysningen vara vid datorjobb

Hur ska man då inreda sitt hemmakontor belysningsmässigt för att få en så bra arbetsmiljö som möjligt? När du arbetar framför datorn är det bra om du inte låter den enda ljuskällan i rummet vara just din dator. Du bör med andra ord ha en annan ljuskälla installerad i rummet. Visst kan det kännas mysigt att sitta och kura framför en skärm när hela rummet är nedsläckt. Problemet är bara att det inte är speciellt snällt mot dina ögon, speciellt inte om du ofta tillbringar tid framför din dator. Välj därför att installera en mjuk belysning i taket. Hos Nordeye Sverige finns ett brett utbud av arbetsbelysning för många olika arbetsmiljöer. Anledningen till att du ska välja just en taklampa med mjukt sken är att mindre lampor som står i fönster och på bänkar lätt kan skapa irriterande reflexer i skärmen. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på gällande belysning när du arbetar mycket framför datorn i din vardag. Titta också in hos Nordeye Sverige för att utforska deras sortiment av belysning.

Faran med dålig belysning

Varför är bra arbetsbelysningen då så viktigt? Svaret är att dålig belysning faktiskt kan leda till hälsoproblem. Bland annat kan den som arbetar i en dåligt upplyst miljö få problem med spänningshuvudvärk. Det är också vanligt att ögonen blir irriterade och torra. Vill du undvika detta bör du genast införskaffa bra arbetsbelysning från Nordeye Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FinanceBlog