Så tjänar bloggare pengar på sitt skrivande

Bloggare och influencers har varit väldigt populära under många år nu. Det finns samtidigt många olika sätt som dessa kan tjäna pengar på, inte minst idag när det finns många olika alternativ. Vissa influencers väljer till exempel att fokusera på endast en plattform, exempelvis svenska Instagram-influencers, medan andra väljer att dela upp sitt arbete. Så hur kan en vanlig bloggare tjäna pengar i en sådan intensiv bransch?

Det finns många olika metoder

Som bloggare handlar det i grunden om att tjäna pengar på att göra reklam, men exakt hur man gör det beror lite på målgruppen och vad man själv vill. Ett vanligt och enkelt sätt att göra reklam på är genom annonser man placerar på sin sida och inuti inläggen. Det är en liten inkomst som det handlar om såvida man inte har hundratusentals besökare varje månad.

Något som är minst lika populärt är att man placerar sponsrade länkar i sina inlägg. Dessa kan man få genom olika företag och man tjänar pengar genom att människor köper produkterna som man länkat till. I andra fall kan det handla om ett företag som direktbetalar för att man ska inkludera deras länkar.

För större bloggare så är olika reklamsamarbeten den största inkomstkällan. Dessa går däremot inte att få för mindre och nya bloggare, utan det är något man får jobba sig till.

Fokusera inte bara på pengarna

Alla gillar att tjäna pengar och idén om att tjäna pengar på att driva sin egen blogg är såklart lockande. Det betyder däremot inte att man bör snöa sig in helt på att tjäna pengar. Det är kontraproduktivt och kan faktiskt leda till att man inte tjänar något alls.

Människor läser bloggar för att hitta specifik information eller för att de är intresserade av en annan persons livsstil. Att erbjuda det här till besökarna är det som man bör fokusera på. Inkomstmöjligheterna kommer naturligt med besökarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FinanceBlog