Få hjälp av dina läsare

Du som äger en blogg och har lyckats samla på dig några läsare, eller besökare, kan känna dig mer stressad ju fler läsare du har. Trots att du bör skriva om ämnen som intresserar dig samtidigt som du bör tänka på vem det är som läser texten, är det lätt att glömma bort detta ju större publik du har. Du kanske oroar dig för att de inte kommer vara intresserade av det du skriver, och därför väljer du att skriva om ämnen som du tror läsarna kommer tycka är mer intressant. Det kommer snabbt synas i texten, vare sig du skriver om något du är intresserad av eller inte.

Som tur är finns det ett tips på vad du kan göra när du känner dig förvirrad över vad du ska skriva om. Fråga dina läsare. Du kan ta hjälp av ett enkätverktyg och be dina läsare svara på några frågor. Men ställer du frågan ”Vad vill du läsa om på min blogg?” bör du helst ge förslag på ämnen du själv tycker om. Eller i alla fall försöka kombinera de ämnen som de flesta vill läsa om med någonting du själv har kunskap om.

Ställ frågor

Om du inte vill skapa en enkät kan det räcka med att du ställer några frågor i inläggen du publicerar. Eftersom de flesta bloggar har en kommentarsruta kan dina läsare svara på alla frågor där. På så sätt får du veta vad alla tycker och tänker om det du skriver. En viktig sak att tänka på är att du redan skriver om sådant som folk vill läsa. Om du inte hade gjort det skulle du inte ha fått så många läsare på din blogg som du har. Har du möjlighet kan du ta en titt på hur många personer som läser din blogg samt i vilken åldersgrupp de befinner sig.

Förutom frågan om vad folk skulle vilja läsa om kan du fråga hur ofta de vill läsa något nytt. Oavsett hur populär bloggen är har många önskemål om hur ofta de vill besöka din blogg. Vissa vill läsa något nytt en gång i veckan medan andra klarar sig med ett par gånger i månaden. Genom att ta dina läsares önskemål i åtanke kan du locka fler läsare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FinanceBlog