Få ekonomisk hjälp som bloggare – sälj fakturor

Har du svårt att få bloggen och livet att gå ihop? I så fall kan det bero på att du inte får ekonomin att gå runt. Genom att få pengar för bloggen slipper du extraknäcka på ställen du inte gillar och kan istället ägna mer tid åt bloggen. Att sälja fakturor är ett sätt du som bloggare kan få bättre flyt i kassan.

Få pengar till bloggen

Ett enkelt sätt att få snabba pengar som bloggare är att sälja fakturor. Genom att sälja dina fakturor från exempelvis samarbeten du gör på bloggen, får du pengarna snabbt och kan därmed använda dem på ett lämpligt sätt. Ett annat ord för det är factoring och är ett sätt för företag att få bättre likviditet. Annars måste du vänta på att kunden betalar fakturan och det kan ta flera veckor – om kunden över huvud taget betalar.

Gör bloggen till ditt jobb

Har du svårt att se bloggen som ett arbete? I så fall måste du tänka om, speciellt om bloggen är ett stort och tidskrävande intresse för dig. Många har lyckats bli väldigt framgångsrika tack vare en blogg och därför finns det goda bevis för att en blogg mycket väl kan fungera som ett arbete. Men då gäller det att göra bloggen till just ett arbete och det som främst skiljer en hobby från ett arbete åt är att man får betalt för det man gör. Det går nämligen utmärkt att tjäna pengar på sin hobby, men då måste man göra det på ett seriöst sätt. Bloggare kan nämligen liknas vid en egenföretagare, vilket innebär att ingen kommer säga åt dig hur och när du ska blogga. Det måste du sköta helt på egen hand. Att ha disciplin nog att blogga tillräckligt mycket för att kunna tjäna pengar på bloggen är dock inte alla gjorda för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FinanceBlog