Effektivt bloggande

Att blogga effektivt för att få följarna att vara nöjda och nyfikna på uppdateringarna kräver att bloggaren är flitig. De bloggar som är populära har det gemensamt att det kommer upp nytt material på bloggen mer eller mindre ofta. Att blogga och uppdatera flitigt kan vara lika intensivt som om det vore ett jobb. För dem som är framgångsrika bloggare är bloggandet ett yrke.

Hur blir en bloggare produktiv?

Som bloggare är det viktigt att hela tiden komma upp med nya uppdateringar i form av text och bild. Det gäller att delta praktiskt genom att svara och interagera med läsarna. Det tar tid att underhålla bloggen. Ju fler som följer med i flödet desto viktigare är det att fylla på med nya uppdateringar. Det stora problemet för de flesta skribenter är att inspirationen är på en lägre nivå vissa dagar. Ibland under en period. Skrivkramp kan drabba den som känner sig pressad att prestera. Det kan också vara privata ärenden som tar all tid. Som till exempel en tid av dejting – vad kan man göra då? Lösningen kan finnas i att man anlitar en spökskrivare som avlastar en.

Fördelar med spökskrivare

En bra och personlig spökskrivare lär känna bloggarens stil och personlighet för att kunna skriva texter som känns som om det var bloggaren själv som uppdaterat sidan. Det är den optimala

spökskrivaren. Men som bloggare kan man också anlita ett företag vars affärsidé är att skriva texter åt dem som inte hinner eller kan skriva själva. Nackdelen när ett företag fungerar som spökskrivare är att skribenterna skriftar. Det är ofta olika personer som skriver och texterna blir lätt opersonliga. Det innebär i sin tur att läsarna kanske inte känner igen sin bloggare som de följer och tycker om.

Företag som använder sin blogg i rent marknadsföringssyfte behöver inte alls vara känsliga för om skribenten har hittat bloggarens personlighet. Det är mer privatpersoner som använder bloggen som sitt uttryckssätt och som sitt arbete som kan behöva den personliga spökskrivaren som håller en personlig ton.

En spökskrivare kan också hjälpa till med att göra ”research” om det behövs eller hjälpa till med foton och annat bildmaterial. Det finns åtskilligt annat som en spökskrivare kan göra för att underlätta och göra bloggen aktuell och trevlig.

Som bloggare kan det finnas dagar då man behöver göra annat än att sitta vid datorn och skriva. Det finns även dagar då bloggaren kanske inte har några idéer. Det kan hända den bästa. Då är det skönt om någon annan kan rycka in med sina idéer och bilder.

Att ha en annan part som också hjälper till med att skriva texter, filma, fota och uppdatera kan vara helt nödvändigt om bloggen är någorlunda framgångsrik. Men även en blogg under uppbyggnad kan behöva en avlastande hand i form av en spökskrivare. Då kan det kanske räcka om spökskrivaren är en närstående eller en vän som hjälper till. Men om bloggen är populär och välbesökt kan en professionell spökskrivare vara det bästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FinanceBlog